Ajax heeft geen interesse meer in Pione Sisto. Volgens De Telegraaf wil Ajax niet langer wachten op een beslissing van de aanvaller en schakelt de club door naar plan B. Het is echter nog niet duidelijk op welke speler(s) Ajax zich nu richt.

Na de nederlaag tegen FC Nordsjaelland bevestigde Frank de Boer nogmaals dat Ajax zich wil versterken met een buitenspeler én een spits. “Die twee posities zijn in ieder geval het belangrijkst,” aldus de trainer in gesprek met de NOS. “We hebben wel mensen op het oog, maar de ene keer denk je dat je dichtbij bent en dan wordt het toch niks. Dat is lastig.”

Ajax had zo’n zeven miljoen euro over voor de Soedanese aanvaller van het Deense FC Midtjylland. Morten Olsen, bondscoach van Denemarken, werd onlangs nog door Ajax gevraagd een goed woordje te doen. “Het is na de Deense competitie een logische volgende stap. En de manier waarop Ajax voetbalt, past bij hem.” Voor Olsen is het begrijpelijk dat Ajax Sisto graag aan de selectie zou willen voegen. “Hij past in het moderne voetbal, is een technisch goede voetballer, heeft scorend vermogen, maar kan ook de steekpass geven. Het zou mooi zijn als Ajax hem kan inlijven. Maar er is logischerwijs heel veel interesse…”

Afgelopen seizoen brak Pione Sisto definitief door bij Midtjylland, dat mede door het goede spel en zeven doelpunten van de aanvaller kampioen van Denemarken werd. Volgens zijn zaakwaarnemer ziet de veelzijdige Sisto een overstap naar Ajax wel zitten, maar hij is niet goedkoop: Midtjylland claimt al een bod van zes miljoen euro te hebben ontvangen. Het contract van Sisto bij de Deense kampioen loopt nog tot medio 2018.

Pione Sisto debuteerde voor FC Midtjylland in het seizoen 2012/13 in de Superligaen. Tijdens zijn eerste seizoen speelde hij in totaal 10 wedstrijden. Ajax nieuws Ajax1.nl