Ajax heeft deze zomer een ‘riant bod’ uit Engeland op Joël Veltman afgewezen, zo meldt De Telegraaf. Momenteel onderhandeld zijn zaakwaarnemer Rob Jansen met de Amsterdamse club over een nieuw contract tot 2021, met een toezegging dat het volgend jaar wel meewerkt aan een transfer

“Maar terugkijken heeft geen zin, ik ga volle kracht vooruit”, reageert Veltman in de ochtendkrant. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens verder te kijken. Dat was twee jaar geleden voor mijn blessure al zo en afgelopen zomer hetzelfde. Mijn droom van een buitenlands avontuur blijft.”

Om welke club het precies gaat wil de 27-jarige verdediger niet kwijt, maar onlangs werd zijn naam gelinkt aan West Ham United. “De trainer heeft mij voor de vakantie laten weten dat hij mij graag wil houden. Toen er later concrete interesse ontstond, hebben de Ajax-directie en de trainer nogmaals laten weten dat ze mij niet willen laten gaan.”

“De trainer vindt me een te belangrijke schakel en dat vertrouwen voelt wel goed”, vervolgt de 19-voudig Oranje-international. “En het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven. Het succes van afgelopen jaar smaakt naar meer. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, André Onana en David Neres er nog een jaar aan hebben vastgeplakt.”