Ajax overweegt de Amsterdam ArenA te kopen weet VI. Algemeen directeur Michael Kinsbergen heeft een beleidsplan voor de middellange termijn opgesteld, waarin de mogelijke overname van het stadion is opgenomen. Vorig jaar, op 24 september deed de financiële directie van Ajax al onderzoek of het mogelijk zou zijn om het aandeel van dertien procent in de Amsterdam ArenA te vergroten of zelfs te kopen. Op 6 maart van dit jaar maakte de Gemeente Amsterdam bekend dat het mogelijk grote gebouwen als Stadion Amsterdam ArenA, de RAI en de Beurs van Berlage gaat verkopen. Ajax nieuws Ajax1.nl

Ajax heeft dus al dertien procent van de aandelen van de ArenA in bezit, de gemeente Amsterdam is met 48 procent de grootste aandeelhouder. Als Ajax 38 procent van de aandelen bij koopt, zou de club een meerderheids belang hebben van 51 procent van de aandelen in de Amsterdam ArenA.

Het beleidsplan van Kinsbergen staat nog in de beginfase. De komende maanden gaan de directie, de raad van commissarissen en het Technisch Hart hierover vergaderen. De uiteindelijke goedkeuring is aan de RVC.

Omdat het contract van Kinsbergen op 1 juli afloopt zal hij bij de uitvoering van het plan niet betrokken zijn. Eigenlijk zou Edwin van der Sar hem op opvolgen, maar de marketingdirecteur vind dat moment nu nog te vroeg. De RVC oriënteert zich inmiddels op een opvolger van buitenaf voor Kinsbergen, met Roger van Boxtel als belangrijkste kandidaat.