Ajax en Manchester City uit Engeland hebben onlangs zich via een tussenpersoon bij Frank Arnesen gemeld, zo schrijven diverse Deense media vrijdag. De vermeende belangstelling komt niet als een verrassing. Arnesen liet eerder al weten dat hij aan zijn laatste maanden bij zijn werkgever Chelsea bezig is.

Arnesen is op Stamford Bridge werkzaam als sportief directeur. “Als mijn contract straks voorbij is, wil ik een nieuwe uitdaging oppakken”, zei de Deen een maand geleden. “Het gaat me dan niet om de grootte van de club, maar om de interessante kant van de baan. Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden.” In het verleden had hij al een bestuurlijke functie bij PSV. 

Volgens Deense media kan Arnesen bij Ajax en Manchester City een soortgelijke functie als bij Chelsea vervullen. Bruce Buck, voorzitter van de Londenaren, zegt dat Arnesen geweldig werk heeft verricht voor zijn club. “Dat wij nu één van de beste jeugdopleidingen hebben, is aan hem te danken”, gaf Buck aan. “Het zegt veel over de dingen die hij hier heeft gedaan.” 

Tekst: Voetbalzone            Foto: afdb.nl – Oscar