,,Naast een extra spits, wil ik graag ook nog een derde doelman na het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma. Of een tweede doelman.” Kenneth Vermeer is de eerste doelman van Ajax voor trainer Frank de Boer na de verkoop van international Stekelenburg. Het vertrouwen in de Amsterdammer is herhaaldelijk uitgesproken. Desondanks sluit De Boer niet uit dat hij kiest voor een serieuze concurrent voor Vermeer, zo staat te lezen in de Telegraaf.

Jasper Cillessen, die vorig seizoen doorbrak bij NEC, is een serieuze gegadigde voor die positie net achter Vermeer. De 22-jarige Groesbeker reisde door afzeggingen van de geblesseerde Stekelenburg en Michel Vorm mee met Oranje naar Zuid-Amerika voor de oefeninterlands tegen Brazilië en Uruguay.

Cillessen kwam niet aan spelen toe, maar was wel eerste man achter Tim Krul en maakte een opvallend goede indruk op bondscoach Bert van Marwijk. Hoewel de NEC-goalie niet in de voorselectie zit van Oranje voor de oefeninterland tegen Engeland. Bij Ajax leeft de verwachting dat Cillessen de strijd met Vermeer wel aandurft en het voor zijn ontwikkeling beter kan zijn desnoods bij Ajax op de bank te zitten dan bij NEC onder de lat te staan. Naast Cillessen vallen ook de namen van keepers als Gabor Babos (ook NEC), Michel Vorm (FC Utrecht) en Przemyslaw Tyton van Roda JC.