© Proshots

Met het naderende vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona is Ajax opzoek naar een nieuwe eerste doelman. De Telegraaf meldt dat Tim Krul met stip op nummer één staat om de plek onder de lat over te nemen.

Cillessen maakt zaterdagavond al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Ajax tegen Willem II. De transfer nadert zijn voltooiing. De goalie zou, volgens meerdere bronnen, dit weekend voor vijf jaar gaan tekenen in Catalonië. Bij de zoektocht naar een opvolger is Ajax dus uitgekomen bij Tim Krul. De vraag is of de 28-jarige doelman van Newcastle United financieel haalbaar is. Toch zien de Amsterdammers met het oog op mogelijk Champions League-voetbal kansen om hem binnen te halen.

Krul heeft momenteel nog een contract voor tien maanden in Newcastle. Naar verluidt zou Ajax zo’n vijf miljoen euro voor hem moeten betalen. Een ander struikelblok is mogelijk zijn salaris. De Amsterdamse club zou daarom ook een huur overwegen, maar de clubleiding wil het liefst de keeper kopen. Als Krul echt onhaalbaar lijkt, dan wordt er overgeschakeld naar plan B.