Nu Adam Maher te duur is gebleken voor Ajax, richt de club haar pijlen op Lerin Duarte van Heracles Almelo. Om de kosten te drukken, is Ajax van plan om Jody Lukoki en Geoffrey Castillion in te zetten bij de transfer. Dat weet het Algemeen Dagblad. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen al op huurbasis voor de Heraclieden, waar hij in dertig wedstrijden drie keer scoorde. De club wilde hem eerder al definitief binden.

Jody Lukoki mag van Ajax-trainer Frank de Boer zowel verhuurd als verkocht worden. In het geval van een ruil als deze, zal het vermoedelijk gaan om een verkoop van de rappe buitenspeler. Voor Duarte, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, zou dit een ideale optie zijn. Eind mei wees voorzitter Jan Smit al een bod op de middenvelder af. Wellicht is de club bereid om nu wel te luisteren naar het bod van Ajax.

Ook de toekomst van Dico Koppers is nog onbekend. De linksachter werd vorig seizoen verhuurd aan ADO Den Haag. De Hofstedelingen zouden hem graag definitief overnemen, maar de door Ajax gestelde vraagprijs is te hoog. “Het is afwachten voor mij”, zegt Koppers. “Ik heb het goed naar mijn zin gehad bij ADO en zie een langer verblijf wel zitten, maar eerst moeten de clubs eruit komen.”