© Proshots

Ajax ziet in Peter Bosz een geschikte opvolger van Frank de Boer. De Amsterdammers willen de huidige trainer van Maccabi Tel Aviv graag vastleggen zodra hij de Israëlische bekerfinale op 24 mei heeft gespeeld. Volgens De Telegraaf heeft de Ajax-directie respect voor de sportieve verplichtingen van Bosz.

Intern zou de club al hebben besloten dat de oud-trainer van Heracles Almelo en Vitesse de man moet gaan worden die Frank de Boer na 5,5 jaar gaat opvolgen. Ajax kan in de tussentijd tot een financiële regeling komen met De Boer, omdat het exact op de hoogte is van de clausule in het contract van Bosz in Tel Aviv.

Naar verluidt zou dit gaan om enkele tonnen. Doordat De Boer een jaar voor het einde van zijn contract vertrekt uit Amsterdam, vindt de directie dat het binnenhalen van Bosz voor de rekening van De Boer is in plaats van voor Ajax. Dit kan worden verrekend als een club zich meldt voor De Boer, wat tot dusver nog niet het geval is. Daardoor kijken alle partijen nu naar elkaar. Voor de trainer van Maccabi, de club waar ook Jordi Cruijff werkzaam is als technisch directeur, komt dit niet slecht uit, omdat hij zich nu volledig kan concentreren op de slotfase van de competitie en de bekerfinale.