Ajax is volgens De Telegraaf flink geïnteresseerd in diverse spelers. Het betreft Niklas Moisander (AZ), Luciano Narsingh (SC Heerenveen) en Lasse Schöne (NEC). De laatste is komende zomer transfervrij. Daarnaast meldt Ton Ojers bij Noord-Holland Sport dat ook Bram Nuytinck van NEC hoog op het lijstje van Ajax zou staan. De 21-jarige verdediger is multi-inzetbaar achterin.

Aangezien André Ooijer aan het einde van het seizoen stopt met voetballen en het vertrek van Jan Vertonghen nabij is, heeft Ajax steeds meer interesse in Niklas Moisander. De 26-jarige verdediger, die in 2004 door Ajax nota bene naar Nederland werd gehaald, is net zoals Vertonghen linksbenig. Het is een publiek geheim dat Frank de Boer het liefst zowel een links- als rechtsbenige verdediger centraal wil zetten.

Luciano Narsingh was afgelopen winter al dichtbij een transfer naar Ajax, maar die bleek toen onhaalbaar. De geboren Amsterdammer heeft tussendoor vaker aangegeven naar Ajax te willen. Dit seizoen gaf hij al achttien assists in de competitie. Het contract van Miralem Sulejmani loopt tot medio 2013, als deze niet verlengd wordt, zal hij deze zomer vertrekken.

Lasse Schöne is komende zomer transfervrij, de 25-jarige aanvallende middenvelder heeft ook onder andere Schalke 04 achter zich aan zitten. Vooral doordat hij transfervrij is komende zomer ziet Ajax hem als een ideale breedteversterking. Hij heeft op zijn positie wel flinke concurrentie van zijn jongere landgenoot: Christian Eriksen.