Ajax zou Ryan Sessegnon willen huren van Tottenham Hotspur, zo meldt The Telegraph vrijdag. Sessegnon kan als linkermiddenvelder, maar ook als linksback of als vleugelspeler uit de voeten.

De 20-jarige Engelsman verruilde vorig seizoen Fulham voor Tottenham Hotspur. Spurs betaalde toen maar liefst 27 miljoen euro voor het talent. Bij Tottenham was hij echter dit seizoen nog geen vaste waarde. Hij kwam in de competitie tot 6 duels en kwam in de Champions League een aantal keer in actie.  Hij vestigde meteen een record door de jongste Tottenham-speler te worden die heeft gescoord in de Champions League. Hoewel hij bij Tottenham dus nog geen vaste waarde is, heeft het talent al flink wat ervaring. Voordat hij zijn transfer maakte, speelde hij al 120 duels in het eerste elftal van Fulham.

Jeugd van Sessegnon bij Fulham

Al op 8-jarige leeftijd kwam Sessegnon in de jeugdopleiding van Fulham terecht. Op 9 augustus 2016, toen hij net 16 jaar oud was, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club. Al meteen in dat seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde en kwam hij tot 30 duels. Het seizoen daarna, 2017/2018, had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Fulham naar de Premier League. Hij maakte dat seizoen 15 goals in de competitie en 1 in de play-offs.

Back-up voor Tagliafico

Sessegnon heeft dus een bijzondere band met Fulham. Het is dan ook niet gek dat ook die club opnieuw geïnformeerd heeft naar zijn diensten, net als Ajax dus. José Mourinho heeft nog niet laten weten of hij de Engels jeugdinternational voor komend seizoen aan boord wil houden, of dat hij (tijdelijk) mag vertrekken. Voor Ajax lijkt Sessegnon een ideale vervanger mocht Nico Tagliafico deze zomer alsnog vertrekken. Eerder gaf Erik ten Hag al aan dat Ajax in ieder geval nog een linksback wil inlijven deze zomer.