Afgelopen week werd er melding gemaakt van de interesse van West Ham United in Joël Veltman. De verdediger beschikt over een contract dat volgend jaar afloopt en zou zelf wel oren hebben naar een buitenlands avontuur. Toch hoopt Ajax dat Veltman nog een seizoen in de Johan Cruijff Arena wil blijven spelen.

“Het liefst houden wij Joël Veltman dit jaar”, zegt Marc Overmars in het Algemeen Dagblad. “Dan laten wij hem volgend jaar uit zijn contract lopen, dat kan je als speler ook zien als een gouden handdruk. Dat hij transfervrij kan gaan waar hij heen wil. Misschien is dat voor hem wel heel aantrekkelijk als hij dit seizoen zichzelf laat zien.”

“Bijvoorbeeld door een goed koppeltje met Daley Blind te vormen, wie weet?”, aldus. De 27-jarige verdediger speelt al sinds 2001 bij Ajax en kwam tot dusver tot 216 wedstrijden in de hoofdmacht. Veltman zelf zei onlangs in De Telegraaf te opteren voor een vertrek. “Ik sta open voor een transfer. Ik ben nu 27, heb hierna nog één jaar contract en op zich is dit een mooi moment. Maar het is nog een beetje koffiedikkijken.”

“Er is zeker wat interesse, maar nog niet echt concreet. Mijn wedstrijden in de Champions League vorig seizoen zijn een goed visitekaartje geweest. Ik heb laten zien dat ik na mijn blessure dat niveau weer aankan. Ik ben topfit en was nooit zo sterk als nu. Gelukkig heb ik dat in die wedstrijden kunnen laten zien.”


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.