Ajax heeft de eerste groepswedstrijd in de Europa League winnend afgesloten. In Athene was Ajax met 1-2 te sterk voor Panathinaikos. De Grieken kwamen nog wel vroeg op voorsprong maar doelpunten van Traoré en Riedewald zorgen ervoor dat Ajax drie punten meeneemt naar Amsterdam.

Ajax begon net zoals eerder dit jaar weer niet goed aan een wedstrijd in Griekenland. Waar het tegen PAOK Saloniki uit een corner gebeurde, was het dit keer een keepersfout van André Onana. De doelman bokste een lage voorzet van de Grieken zo in de voeten van Robin Lod. De Fin speelde de bal naar oud-FC Groningen-speler Marcus Berg die de bal in het lege doel schoof. Na de goal kreeg Panathinaikos nog een paar kleine kansjes om te scoren maar Onana werd niet echt getest.

Na ongeveer een half uur was daar dan de eerste echte kans voor Ajax en het was meteen raak. Traoré liep 1-op-1 met keeper Luke Steele en schoot de bal hard in de korte hoek. Dit doelpunt leek het ommekeer voor de Amsterdammers, de druk werd opgevoerd en de spelers begonnen er weer in te geloven. Vlak voor rust was daar dan ook dé kans op 1-2 maar Sanchez schoot de voorzet van Younes recht op de keeper van Panathinaikos, waardoor 1-1 de ruststand was.

Na rust kwam de wedstrijd pas echt los. In het eerste kwartier van de tweede helft vielen er vier gele kaarten en dit zouden niet de enige van de avond zijn. Ajax kreeg steeds meer kansen en na twintig minuten stuurde Younes de bal in de richting van Dijks die in het strafschopgebied werd neergehaald. Ajax kreeg een penalty. Zoals gewoonlijk ging aanvoerder Davy Klaassen achter de bal staan. Hij zag zijn schot gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound schoof Riedewald de bal erin. Ajax stond voor het eerst deze avond op voorsprong.

In de slotfase werd het nog een heus slagveld in Athene. Eerst was het Ivanov van Panathinaikos die zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Tien minuten later gebeurde hetzelfde bij Hakim Ziyech. Daarna waren er voor Ajax nog mogelijkheden om er 1-3 van te maken, maar Ajax ging te slordig met deze kansen om. In de laatste minuut viel er nog een tweede rode kaart voor Panathinaikos. Mubarak kreeg zijn tweede gele kaart voor een opstootje met Gudelj, In de zes minuten blessuretijd zat er voor beiden teams weinig meer in en 1-2 was dan ook de eindstand.