Ajax heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen op bezoek bij ADO Den Haag. In het Kyocera stadion in Den Haag hing een gespannen sfeer en werd het 0-1. Matchwinner werd Amin Younes die de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. De wedstrijd werd ondanks herhaaldelijke oerwoudgeluiden richting Ajacied Riechedly Bazoer niet stilgelegd.

De ploeg van Frank de Boer trad aan met Donny van de Beek op de plek van de geblesseerde Davy Klaassen en met Viktor Fischer en Amin Younes op de vleugels. In een eerste helft die gekenmerkt werd door de vele kleine overtredingen die gemaakt werden was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Eduard Duplan kreeg de bal na slordig uitverdedigen voor de voeten, maar zijn schot rolde een paar meter naast het doel van Jasper Cillessen. Ondanks dat Ajax het eerste kwartier veelvuldig balbezit had kwam het daarin niet tot gevaar.

Het eerste gevaar voor de Amsterdammers na twintig minuten was wel direct raak. Younes nam een dieptepass van Veltman op de borst mee, tikte de bal met zijn rechter in de lucht terug naar links en schoof de bal vervolgens onder doelman Hansen door. Vijf minuten na de openingstreffer kreeg Ajax wederom een goede mogelijkheid, Mitchell Dijks stoomde op links knap door maar zijn voorzet kon door Arek Milik niet binnen worden gewerkt. De rebound voor Van de Beek werd geblokt.

Na ruim een half uur spelen kwam ADO eindelijk weer eens van de eigen helft af. Een afgeslagen vrije trap werd door Ruben Schaken voorlangs geschoten. In de slotfase van de eerste helft kreeg Riechedly Bazoer, die vrijwel de hele wedstrijd oerwoudgeluiden kreeg te horen bij balbezit, de eerste gele kaart van de wedstrijd en niet lang daarna zochten de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers op.

Beide ploegen stonden ongewijzigd op het veld bij de aftrap voor de tweede helft. Die 22 spelers besloten op dezelfde wijze door te gaan dan de eerste helft eindigde. Weinig spektakel en veel overtredingen. Tien minuten na de hervatting wel enige opwinding, Ruben Schaken ging hard door op doelman Cillessen die bloedend aan het gezicht zich een aantal minuten moest laten behandelen. In eerste instantie leek de doelman afgelost te moeten worden door Diederik Boer, maar de doelman wilde zelf de wedstrijd hervatten en dat gebeurde dan ook. Pas na ruim een uur kon de eerste doelpoging in de tweede helft genoteerd worden. Arek Milik schoot de bal van ruime afstand naast.

De thuisploeg kreeg naarmate de wedstrijd vorderde wat meer grip op het spel van de Amsterdammers, die in de tweede helft ook wel bijzonder slordig speelden. Even nadat Ajax via een voorzet van Bazoer over de rechterkant en een te zachte kopbal van Milik enigszins gevaarlijk werd kreeg ADO een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Gianni Zuiverloon zag zijn poging door de muur geblokt worden. Niet veel later schoot Duplan de bal van net buiten het strafschopgebied in de handen van Cillessen. Havenaar kreeg geel na een venijnige tik achterop de achillespees van Riedewald en Beugelsdijk kopte na een vrije trap ruim naast. Havenaar kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans, maar hij knikte de bal zo in de handen van de Ajax doelman.

Frank de Boer bracht direct na de levensgrote kans van de thuisploeg Daley Sinkgraven in de ploeg. Hij verving van de Beek. Nog geen minuut later kwam ook de tweede wissel van de bezoekers. Anwar el Ghazi kwam in de ploeg voor Arek Milik. el Ghazi kon direct na zijn invalbeurt richting doel, legde de bal breed op Fischer maar die schoot de bal ruim naast. De wissels bleven elkaar in rap tempo volgen, voor Ajax ging Amin Younes als laatste naar de kant. De Duitser werd afgelost door Lasse Schöne. Mede door de wissels, maar toch met name door de blessurebehandeling van Cillessen bedroeg de extra speeltijd liefst vijf minuten.

In de slotfase kwamen er nog pogingen van Duplan, Jansen en Derijck die allen over of naast schoten. Ajax speelde daarentegen een drie tegen twee situatie slecht uit en zag Schöne de vuisten van Hansen vinden en el Ghazi in de rebound de lat raken. De bal die van de lat terugkwam was al dan niet over de lijn, maar voor het resultaat maakte dat niet meer uit want arbiter Pol van Boekel floot niet veel later voor het einde van de wedstrijd. Ajax zegevierde door de treffer van Younes met 0-1 in Den Haag en kan achterover leunen en kijken wat concurrenten Feyenoord en PSV tegen elkaar doen.