Ajax nam het zaterdagavond in Breda op tegen NAC. De Amsterdammers moesten het stellen zonder de geblesseerde Hakim Ziyech. Voor hem in de plaats begon David Neres aan de aftrap. Ajax had het erg lastig tegen de geel-zwarte muur die NAC opbouwde. De Amsterdammers hadden veel de bal, maar kwamen moeizaam tot kansen. Via Kasper Dolberg, Dusan Tadic en David Neres werden er wat mogelijkheden gecreëerd, maar het leverde geen doelpunt op. Een hoekschop van Lasse Schöne werd vlak voor rust binnen getikt door Mashart bij de tweede paal. Moet gezegd worden dat als Mashart er niet aan had gezeten Donny van de Beek de bal zo kon binnen lopen. Ajax drong vlak voor rust nog aan, maar een tweede treffer leverde het niet op.

#SuperZaka

Ajax begon de tweede helft met Zakaria Labyad in plaats van Donny van de Beek, die voor rust een blessure opliep aan zijn knie. Ajax en NAC begonnen allebei iets feller in de tweede helft. Neres kopte de bal goed terug op Labyad, die op schitterende wijze de 0-2 scoorde en daarmee de angel uit de wedstrijd haalde. NAC werd steeds feller en kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Ook Ajax-huurling Benjamin van Leer blonk uit met een paar goede reddingen. Na een geweldige aanval van Ajax via Schöne, Tadic en Neres kwam de bal bij Dolberg terecht, die de bal hard afvuurde op Van Leer. De Ajax-huurling wist de bal op knappe wijze te redden. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor invaller Klaas Jan Huntelaar. De spits tikte van dichtbij een voorzet van Tagliafico binnen.

Ajax kan zich nu gaan richten op de vijfde UEFA Champions League wedstrijd tegen AEK Athene. Op dinsdag kan Ajax de volgende ronde van de Champions League veilig stellen.