Ondanks dat Ajax zeer matig speelde, wist het redelijk eenvoudig te winnen van tegenstander VVV Venlo. De Limburgse club werd al in de elfde minuut verslagen. Matchwinner was Mounir El Hamdaoui, die na keurig voorbereidend werk van Lorenzo Ebecilio de bal met links binnenschoot. De Marokkaan werd later in het duel gewisseld.

In de eerste helft was Ajax alleen op de helft van VVV te vinden. Slechts een enkele keer kwam de ploeg over de middellijn heen, maar ze kwamen in de eerste helft tot het aantal van nul schoten. Na de goal van El Hamdaoui speelde Ajax zeer rustig en ook VVV-doelman Begois had zeer weinig te doen.

In de tweede helft werd het een draak van een wedstrijd. Ondanks dat VAK410 bleef geloven in een extra treffer, kwam Ajax nauwelijks in de buurt van de goal. Onder toeziend oog van Luis Suarez, die na afloop afscheid nam van de club en haar supporters, speelde Ajax ver beneden eigen niveau. Voorzetten kwamen net niet aan, (de enkele) schoten gingen naast of over en zo ging het maar door.

Alleen Vurnon Anita kwam nog in de buurt van een goal. De linksachter, die de lichtgeblesseerde Daley Blind verving, zag zijn schot gekeerd worden door Begois. Ken Leemans kreeg in de blessuretijd nog een tweede gele kaart, waardoor hij voortijdig moest vertrekken. Ajax speelde vermoedelijk rustiger met het oog op de return tegen Anderlecht in de Europa League.