Ajax heeft zondagmiddag relatief eenvoudig weten te winnen van Sparta Rotterdam: 1-4.

De zege was uiteindelijk eenvoudig, maar het leek er in de openingsfase allerminst op dat het een makkelijke middag zou worden voor Ajax. Sparta Rotterdam begon scherper en feller aan het duel en dook diverse keren gevaarlijk op voor het doel van Andre Onana. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg heel dicht bij de voorsprong. Joël Veltman verloor in de lucht van Jurgen Mattheij en ook Andre Onana was al geklopt, maar Hakim Ziyech redde de bal van de lijn.

Het was het kantelpunt in de wedstrijd, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Lisandro Martinez stuurde Quincy Promes weg met een fantastische pass. De aanvaller schoof vervolgens de 0-1 keurig binnen. Ajax wist de voorsprong snel te verdubbelen, opnieuw op fraaie wijze. Tadic draaide zijn tegenstanders dol en zag Ziyech vrij staan voor het doel. Ziyech tikte de bal vervolgens binnen.

Ook na rust was Ajax gevaarlijk, met inmiddels Klaas Jan Huntelaar in het veld voor de tegenvallende David Neres. Ajax liep verder uit dankzij een penalty. Er werd flink over gediscussieerd of Abels daadwerkelijk hands maakte en de VAR moest er ook een tijdje naar kijken, maar de bal ging op de stip. Tadic faalde vervolgens niet. Al snel werd het 0-4, opnieuw dankzij Ziyech en opnieuw na een assist van Tadic.

Daarna leek Ajax het wel te geloven en werd het spel heel erg slordig. Sparta deelde nog wat speldenprikjes uit, maar één daarvan zorgde er wel voor dat Onana geen cleansheet hield. Dervisoglu mocht de 1-4 maken. Het restant van de wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien. Het was van beide kanten erg slordig, waarbij Sparta nog het dichtst bij een goal kwam. Onana bood echter redding. De wedstrijd ging vervolgens als een nachtkaars uit.