Ajax heeft vandaag de eerste prijs van het seizoen veroverd. In Lissabon werd Benfica met 0-1 verslagen in Eusebio Cup Kenneth Vermeer Van Kessel Daley Blind Guidetti thuiswedstrijden Gonzalez Supportershome Milan Vissie Ajax-talkshow Blind FOX Vermeer QPR Ajax Supporters Delegatie Wang Poulsen Eto'o marktwaardede strijd om de Eusebio Cup, dankzij een frommelgoal van Ricardo Kishna.

In de beginfase waren er aan beide kanten veel slordigheden. Benfica ontsnapte aan de buitenspel, waardoor Kenneth Vermeer moest ingrijpen. De goalie kwam goed uit zijn doel en wist zo een achterstand de voorkomen. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax een goede mogelijkheid. Kishna had een geweldige actie en huis en leverde een perfectie voorzet af op Milik. Die zocht echter tevergeefs naar zijn linkerbeen, waardoor de bal aan hem voorbij ging.

Even later kreeg Benfica ook een aantal grote kansen, maar Klaassen en later Vermeer ruimden de bal op. Een paar minuten voor rust kwam Ajax zelfs op voorsprong, een beetje tegen de verhouding in. Andersen zette de aanval op, waarna Kishna via Benfica-verdediger César de bal in het doel frommelde.

De tweede helft ging het allemaal wat moeizamer bij Ajax, de Portugezen zochten de aanval en de Amsterdammers konden eigenlijk alleen maar tegenhouden. Ricardo Kishna probeerde de dominantie van Benfica te doorbreken met goede acties, soms vanaf links en soms vanaf rechts, maar er was steeds niemand om af te ronden.

Vlak voor tijd deed de scheidsrechter nog een poging om Benfica naast Ajax te helpen. Hij gaf de Portugezen een makkelijke strafschop na een overtreding van Viergever. Vermeer toonde echter opnieuw een penaltykiller te zijn en pakte de strafschop. Daarna kwam de voorsprong niet meer in gevaar en was de eerste prijs van het seizoen een feit. Volgende week begint het seizoen officieel, Ajax mag dan revanche nemen op PEC Zwolle, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Opstelling Ajax: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever, Andersen, Schöne, Milik, Kishna (88. Becker).