In het Gelderse Epe speelde Ajax de tweede oefenwedstrijd van deze vrijdag. Tegenstander voor het duel op het afgeladen sportpark van de plaatselijke SV was Panathinaikos. In een niet al te hoogstaande wedstrijd gingen de Amsterdammers uiteindelijk met de zege naar huis: 2-0.

Tegen Panathinaikos speelde Ajax met de volgende opstelling: Boer; Tete, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; Schöne, Milik, Menig.

In de eerste helft lieten de Grieken zich vooral terugzakken waardoor Ajax makkelijk de bal kon rondspelen op het middenveld. Panathinaikos met onder andere oud-Eredivisiespelers Danijel Pranjic en Marcus Berg deed totaal geen moeite om een kans te creëren of de opbouw van Ajax te verstoren. Ondanks de kansen die ontbraken liet Ajax wel de nodige felheid zien om ballen te onderscheppen en hard te werken. De eerste kans was voor aanvoerder Davy Klaassen. Uit een corner van Lasse Schöne kopte de middenvelder hard naast bij de eerste paal. Het was de 33e minuut die de brilstand van het scorebord liet verdwijnen. Een aanval over rechts en een paar prachtige combinaties in het strafschopgebied later resulteerde in een mooi eerste doelpunt voor Arek Milik. De Poolse spits die amper in het stuk voorkwam in de eerste helft gaf het laatste zetje aan de aanval. De Grieken probeerden na dit eerste echte wapenfeit wat meer druk te zetten op het Amsterdams doel. Het enige gevaar dat viel te noteren was een makkelijk te pakken schot vanaf links door Nikolas Karelis.

De tweede helft was vooral meer van hetzelfde. Ajax domineerde licht maar kansen waren er wederom amper te noteren. De vrije trap van Schöne bracht wat spektakel. De Deense technicus schoot van af 25 meter hard op het doel. De keeper bracht moeizaam redding en de bal kwam daardoor zo op het hoofd van Mike van der Hoorn, maar deze kans was niet besteed aan de sterke centrale verdediger. Met heel veel spelers van Jong Ajax en El Ghazi in de ploeg was er wat meer opleving. De acties van de behendige buitenspeler zorgden nog wel voor wat gevaar. Zijn grootste kans tot dan toe ging helaas over. Het was diezelfde El Ghazi die de wedstrijd toch besliste. Zijn geplaatste schot was te machtig voor de Griekse goalie: 0-2.

Mocht Ajax aan Panathinaikos gekoppeld worden tijdens de loting dan was deze wedstrijd een goede generale. De loting zal volgende week plaatsvinden, dus wellicht is er een snel weerzien met de ploeg van hoofdtrainer en oud-Ajacied Yannis Anastasiou. Volgende week wacht in de Amsterdam Arena VfL Wolfsburg. De Duitse topclub met topschutter Bas Dost in de gelederen zal het Ajax ongetwijfeld moeilijker gaan maken. Ajax nieuw Ajax1.nl