Ajax gaat in de winter waarschijnlijk niet de transfermarkt op, zo meldt De Telegraaf. Overmars liet al aan meerdere zaakwaarnemers weten dat hij niet van plan is in actie te komen tijdens de winterse transferperiode. De transfermarkt is in januari weer geopend.

Alleen als zich voor de winterstop een zware blessure voordoet bij een speler van de huidige selectie, gaat Ajax de markt op. Ook voor buitenkansjes zou een uitzondering kunnen worden gemaakt. Zo kwamen afgelopen jaren bijvoorbeeld Nico Tagliafico en Lassina Traoré in de winter naar Ajax.

Hoewel er dus niet heel veel beweging op de transfermarkt wordt verwacht deze winter, zitten de scouts van Ajax ondertussen niet stil. Hoofdscout Henk Veldmate was onlangs al in Brazilië en verblijft nu in Mexico. Voor het einde van het jaar staat ook nog een bezoek aan Argentinië op het programma. Overmars legde onlangs al uit dat dat steeds meer in de strategie van Ajax past. Uiteraard wordt er ook nog steeds binnen Europa naar spelers gezocht, maar is ook Zuid-Amerika interessant. Het voetbalniveau is hoog en er wonen simpelweg veel meer mensen dan in de meeste Europese landen.

Naast de bezoeken van Veldmate aan Zuid-Amerika zijn momenteel 3 andere scouts (Michel Doesburg, Hans van der Zee en Roy Wesseling) in Brazilië om te scouten op het WK onder 17.

Overmars: “Je ziet geen 10 De Ligtjes uit de opleiding komen”