© Proshots

Telesport meldt dat AS Roma een eerste bod van 10 miljoen euro op Justin Kluivert heeft uitgebracht. Dit bod is echter door Ajax weggelachen.

Nadat de Romeinen zich afgelopen week officieel bij Ajax meldden voor Hakim Ziyech, hebben de Italianen ook rechtstreeks in Amsterdam hun interesse in Justin Kluivert kenbaar gemaakt. De vleugelaanvaller heeft een contract tot medio 2019, maar zou deze niet willen verlengen omdat hij naar eigen zeggen toe zou zijn aan een stap hogerop. Toch willen de Amsterdammers Kluivert helemaal niet verkopen en al helemaal niet voor een laag bedrag. De linksbuiten wordt gezien als een belangrijke speler in de selectie.

Daarnaast weet Marc Overmars ook dat een te makkelijk vertrek van Kluivert een sneeuwbaleffect teweeg kan brengen, waardoor ook Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Kasper Dolberg en David Neres een transfer zouden willen maken. Daarom kreeg AS Roma een duidelijk ’nee’ te horen.

Verschillende Italiaanse media meldden al een akkoord tussen de spelersmakelaar van Justin Kluivert, Mino Raiola, en AS Roma over een contract voor vijf seizoenen. Toch wil Ajax een signaal afgeven dat niet Raiola, maar Ajax bepaalt. Pas bij een bod waarvan de Raad van Commissarissen vinden dat deze niet te weigeren is kan Ajax overstag gaan.

Volgens La Gazzetta dello Sport komen Ajax en AS Roma er uiteindelijk wel uit, maar volgt de bekendmaking van de transfer pas in juli.