Ajax heeft na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag nog altijd geen puntverlies geleden in de Eredivisie. In de eigen Amsterdam ArenA werd met 4-0 gewonnen. Doelpunten van Ajax werden gemaakt door Anwar el Ghazi (2x), Davy Klaassen en Joël Veltman.

Ajax begon tegen ADO Den Haag in dezelfde opstelling als afgelopen donderdag in Tsjechië tegen FK Jablonec. Na een poging van Klaassen in de tweede minuut van de wedstrijd kreeg Ajax snel daarna een fikse tegenvaller te verwerken. Mitchell Dijks ging met een liesblessure naar de kant en liet zich vervangen door Nick Viergever. Ajax stond daarbij een aantal minuten met een man minder, en ADO profiteerde daar bijna van. Eduard Duplan was de ruimte in gelopen die Dijks niet kon opvullen, en schoot voorlangs.

Na een klein kwartier spelen kwam Ajax goed door over de rechterkant, Riechedly Bazoer gaf de bal gevaarlijk voor maar zag zijn voorzet door Tom Beugelsdijk tot corner worden verwerkt voordat de bal een medespeler kon bereiken. De hoekschop leverde een mogelijkheid op voor Anwar el Ghazi, nadat Viergever de bal verlengde kon de rechtsbuiten de bal bij de tweede paal net niet binnenwerken. Twee minuten na de kans van el Ghazi was het wel raak voor Ajax. Na een slimme inworp van Jairo Riedewald gaf Davy Klaassen de bal terug op de rand van de zestien meter, daar stond el Ghazi klaar om af te drukken voor de 1-0.

Na twintig minuten spelen kwam Ajax al op 2-0. Joël Veltman stuurde de volledig vrijstaande el Ghazi weg, de rechtsbuiten vond aanvoerder Klaassen die in de verre hoek de voorsprong wist te verdubbelen. Ajax bleef de bovenliggende partij na het tweede doelpunt en even leek Klaassen na een klein half uur op weg naar zijn tweede van de middag. Scheidsrechter Makkelie floot de middenvelder terecht  terug voor buitenspel.

ADO Den Haag creëerde niets het eerste half uur, maar kreeg tien minuten voor rust een grote kans. Na een voorzet van Aaron Meijers kon Mike Havenaar de bal inkoppen. Doelman Jasper Cillessen reageerde op de lijn zeer attent en hield daarmee zijn doel schoon. In het vervolg van de eerste helft kreeg alleen Nemanja Gudelj nog een kans in de blessuretijd van de eerste helft. De vrije trap van de middenvelder werd door niemand aangeraakt en raakte de tweede paal. Ajax zocht daardoor de kleedkamer op met een terechte 2-0 voorsprong.

Direct na de onderbreking kreeg Ajax een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Na een voorzet van el Ghazi had Daley Sinkgraven de bal voor het inschieten. De linksbuiten schoot de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten na de kans voor Sinkgraven kreeg ook Arek Milik zijn eerste kans van de wedstrijd, de Poolse spits vond de vuisten van doelman Martin Hansen.

Na een klein uur spelen kwam de 3-0 voorsprong er voor Ajax alsnog. Joël Veltman kopte een slimme vrije trap van Gudelj in de verre hoek achter doelman Hansen. Voor Frank de Boer was deze voorsprong het teken om wat jongere Kenny Tete rust te gunnen, de rechtsback werd ruim twintig minuten voor tijd vervangen door Ricardo van Rhijn. De concentratie bij Ajax leek wat te verslappen maar omdat ADO daar totaal geen gebruik van maakte kon Ajax in de tegenstoot ook een vierde treffer noteren. Via el Ghazi en Klaassen kreeg Milik de bal, de spits hield het overzicht nadat hij doelman Hansen voorbij was en schonk el Ghazi de treffer. Direct na de treffer kwam de laatste Ajax wissel van de middag binnen de lijnen. Viktor Fischer verving Nemanja Gudelj.

Ajax kon rustig door blijven gaan met kansen creëren aangezien de tegenstand van ADO miniem was. Milik schoot wederom op de vuisten van Hansen, Fischer kopte in vrijstaande positie over, een voorzet van Fischer werd door niemand van Ajax voor het doel ingetikt en Milik kon de bal niet in het doel krijgen na een voorzet van van Rhijn. Een slotakkoord voor de mannen van Frank de Boer bleef uit en bij een 4-0 stand floot Makkelie voor het einde.

Door deze overwinning heeft Ajax na vier speelrondes nog de volle buit en geen enkel tegendoelpunt hoeven incasseren. Op 12 september na de interlandperiode neemt Ajax het om 19:45 op tegen FC Twente in Enschede. Ajax nieuws Ajax1.nl