Ajax heeft Rutger Arisz op non-actief gezet, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club en de operationeel directeur gaan per 1 juli uit elkaar. Het is geen geheim dat Arisz al langere tijd slecht lag bij de bestuurders van Ajax.

Opvallend is dat Ajax meldt dat Arisz zélf zou hebben besloten te vertrekken. Op de clubwebsite staat te lezen: ‘Operationeel directeur Rutger Arisz heeft besloten om per 1 juli 2019 bij Ajax te vertrekken. Dit heeft hij de Raad van Commissarissen (RvC) recent laten weten. De RvC heeft na goed overleg hiermee ingestemd.’

Arisz zelf schrijft: “Mijn vertrek bij Ajax komt op een moment dat het goed gaat met onze club. De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten. Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken. Ik wens Ajax het allerbeste.”


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.