Ajax heeft woensdagavond met 3-1 gewonnen van Dinamo Kiev. De Champions League lonkt voor de Ajacieden. Volgende week wacht de return in Oekraïne.

De Amsterdammers begonnen met Donny van de Beek in de basis. De middenvelder gold als vervanger van de geblesseerde David Neres. Hierdoor speelden Dusan Tadic en Hakim Ziyech op de flanken naast Klaas Jan Huntelaar.

Uitstekende start

Ajax vloog uit de startblokken en kwam binnen twee minuten al op voorsprong. Hakim Ziyech speelde Dusan Tadic hard in en de Serviër nam de bal knap aan en legde breed op Donny van de Beek. De middenvelder schoof de bal onder de doelman door: 1-0! De eerste kans van de bezoekers kwam na een kwartier spelen. Ajax verwerkte een hoekschop niet goed, waarna Andre Onana reddend moest optreden. De Kameroener pakte de bal stijlvol. Niet veel later was het alsnog raak. Uit een rebound tikte Kedziora van dichtbij de bal binnen: 1-1. Na wederom een offensief van Ajax, wist Dinamo gevaarlijk uit te breken. Hoewel Matthijs de Ligt de aanval onschadelijk wist te maken, haalde Huntelaar zijn tegenstander neer in een sprint waardoor er een vrije trap werd gegeven. Onana bracht knap redding uit de vrije trap. De daaropvolgende corner werd opnieuw gevaarlijk richting doel gekopt, maar over het doel dit keer. Na kansen en drieging over en weer, kwam Ajax wederom op voorsprong. Een schot van Hakim Ziyech werd van richting veranderd en verdween in de linkerkant van het doel. Vlak voor rust kwam Ajax zelfs op een 3-1 voorsprong. Dusan Tadic tikte een goede, lage voorzet van Tagliafico binnen. Een beetje zoals Huntelaar scoorde tegen Standard Luik in eigen huis.

Aluminium staat grotere overwinning in de weg

Het eerste kwartier na rust golfde op en neer. Maar echt grote kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. In de 65e minuut gaf Ziyech de bal heel knap mee aan Tadic. Net als bij de 1-0 legde de Serviër de bal weer terug op een teamgenoot. Huntelaar schoot de bal naast het doel. Na een goede aanval kopte Huntelaar de bal op de lat. Tien minuten later werd een hoekschop van Ajax niet goed verwerkt, waarna Huntelaar uit de draai hard op doel kon volleren. De doelman kon de bal goed klemmen. Vlak voor tijd raakte Ajax op nieuw het aluminium. Na een goede onderschepping van Ziyech schoot hijzelf de bal hard op de paal. In de Johan Cruijff ArenA werd Donny van de Beek uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.