Ajax heeft woensdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk een nieuwe stap gezet naar de 33ste landstitel. In Waalwijk kwamen de Ajacieden geen moment in de problemen en zorgden Joël Veltman en Davy Klaassen al binnen het half uur voor de uiteindelijk 0-2 eindstand.

In het eerste bedrijf bleken de Amsterdammers uiterst effectief. Het tempo lag niet uitermate hoog, de kansen waren op één hand te tellen, maar bij rust had Ajax wel een marge van twee. Na een klein kwartier opende Joël Veltman uit een corner  koppend de score, waarna Davy Klaassen veertien minuten later de marge al naar twee bracht. De middenvelder toog over rechts het strafschopgebied van RKC in en schoof de bal koelbloedig langs goalie Van Dijk. De Waalwijkers zette daar zelf in 45 minuten één mogelijkheid tegenover, maar een schot van Castelen was te slap om het Cillessen echt moeilijk te maken. Twee goede kansen, twee goals. Het blijkt typerend voor het Ajax van dit moment.

Die effectiviteit werd afgelopen zondag tegen Twente ook al getoond, maar in de tweede helft tegen RKC stokte de productie totaal. Ajax speelde een povere tweede helft, terwijl ook de Waalwijkers totaal niet van zich af konden bijten. De Sa en Duarte waren voor Ajax nog het dichtst bij een derde treffer, maar beide spelers bleken niet doeltreffend. De Sa werd op rechts vrijgespeeld en schoof de bal naast, terwijl Duarte van randje zestien het leder over het doel van RKC schoot. Uiteindelijk bleef het in Waalwijk bij 0-2, een zakelijke zege. Niets meer dan dat.

Door deze zege is Ajax weer drie punten dichter bij het landskampioenschap. Feyenoord won woensdag op bezoek bij Heracles met 1-2, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat Ajax zondag al kampioen wordt. De Amsterdammers moeten dan winnen bij Vitesse, terwijl Feyenoord op eigen veld punten moet laten liggen tegen RKC.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; Klaassen (’82 Serero), Poulsen, Duarte; De Sa (’63 Kishna), Sigthórsson, Schöne.