Ajax heeft Steven Bergwijn in de wachtkamer gezet wat betreft een mogelijke overstap naar Amsterdam. De PSV-aanvaller staat weliswaar bovenaan het verlanglijstje, maar de Raad van Commissarissen wil eerst dat Hakim Ziyech of David Neres wordt verkocht, voordat Bergwijn gehaald kan worden, zo melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International.

Een vertrek van Neres of Ziyech is echter allerminst zeker. Neres is bij verschillende clubs in beeld, maar niemand meldde zich vooralsnog officieel voor de Braziliaans international. Sevilla toonde concrete belangstelling in Ziyech, maar de Marokkaan zelf zou de Spaanse subtopper echter niet zien als een verbetering.

Toch denkt het AD dat Marc Overmars al een poging zou kunnen gaan wagen, wanneer het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus officieel is. De geruchten gaan dat de transfer maandag aangekondigd zal worden, waarbij de 19-jarige aanvoerder van Ajax voor een vast bedrag van 67 miljoen euro en 13 miljoen euro aan variabelen naar Turijn zal vertrekken.

Ajax is niet de enige club met interesse in Bergwijn. Ook Internazionale, Manchester United, Tottenham Hotspur en Bayern München zouden serieuze belangstelling hebben in de 22-jarige buitenspeler, die in Eindhoven nog een contract heeft tot medio 2022.