© Proshots

Dinsdag vertrok de selectie en technische staf van Ajax richting Frankrijk, waar morgen de oefenwedstrijden tegen respectievelijk AS Béziers (15:00 uur) en Olympique Marseille (20:00 uur) op de planning staan. Echter heeft trainer Peter Bosz opnieuw te maken met aanvallende problemen, zo meldt Voetbal International vanmiddag.

Steunpilaren Amin Younes en Lasse Schöne zitten namelijk niet bij de selectie voor de twee oefenduels. Younes heeft last van liesklachten en Schöne kampt met een lichte knieblessure. Zoals bekend is eerste spits Arek Milik nog op vakantie na zijn deelname met Polen aan het EK en lijkt Mateo Cassierra nog niet klaar om de kar te trekken, vanwege zijn nog maar korte aansluiting bij de spelersgroep.

In aanloop naar de twee Champions League-voorronden met PAOK Saloniki als tegenstander, kan Bosz nog niet oefenen met zijn beoogde basiself. Anwar El Ghazi en Vaclav Cerny zijn de enige fitte buitenspelers in de selectie die ook deel uitmaakten van de selectie van vorig seizoen. Verder kan Bosz naast Cassierra, die afgelopen zaterdag tegen Krylya Sovetov zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst maakte, ook een beroep doen op Robert Muric (vleugel) en Kasper Dolberg (spits). Daarnaast kunnen ook Richairo Zivkovic en Sheraldo Becker nog speelminuten maken. Laatstgenoemde kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor PEC Zwolle.