Het Engelse avontuur van Davy Klaassen is nog niet geworden wat hij ervan gehoopt had. De 24-jarige middenvelder verloor onder Ronald Koeman al zijn basisplek en onder de nieuwe trainer David Unsworth maakt hj zelfs geen deel meer uit van de selectie.

Afgelopen juni zei Klaassen nog: “Toen ik op het trainingscomplex liep, voelde het al goed. Ik heb een paar weken geleden met Ronald Koeman over Everton gesproken. Ik wilde graag hierheen komen en voelde dat dit de juiste club voor mij was. Ik ben erg blij dat ik hier nu ben, dit is een geweldige club. Ik wil dat we als team beter en beter worden en dan zullen we wel zien waar het schip strandt, maar ik heb er een goed gevoel over”,

Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou is van mening dat Ajax Klaassen uit zijn benarde situatie zou kunnen helpen, zo zei hij maandagavond bij FOX Sports: “Ajax zou Davy Klaassen uit zijn lijden moeten verlossen bij Everton. Dat is geen flauwekul.”Mossou realiseert zich echter dat de kans klein is dat Klaassen zijn rentree zal maken in Amsterdam. “Dat het niet gaat gebeuren, dat weet iedereen.”