Als supporter van een grote club als Ajax word je dagelijks getergd met een groot aantal ongegronde geruchten. Hoewel ze vaak nauwelijks de moeite waard zijn, blijven ze toch door menig Ajax-hart en -hoofd rondspoken, al zijn het duidelijk onwaarheden en is soms niets van alle berichten officieel bevestigd. Daarom komen alle geruchten rond transfernieuws terug in het Ajax1 Geruchtencircus, zodat niets over het hoofd gezien wordt. Of het gerucht een betrouwbare bron heeft doet er dus niet toe: we maken er hier allemaal melding van.

Jan Vertonghen

6 augustus 2011
”Jan gaat alleen maar meer kosten nu het augustus is geworden en de competitie begint, dat hebben we zo vastgelegd,” aldus Frank de Boer in het AD. Lees hier het volledige artikel.

12 augustus 2011
Jan Vertonghen zal waarschijnlijk aankomend seizoen niet meer te bewonderen zijn in de Eredivisie. Het Italiaanse Internazionale is namelijk geïnteresseerd in de verdediger. Lees hier het volledige artikel.

Frank de Boer zegt dat er nog niets concreets te melden is voor Vertonghen. “Er bungelt geen zak met geld van Internazionale,” aldus Frank de Boer. Lees hier het volledige artikel.

Maarten Stekelenburg

6 augustus 2011
Maarten Stekelenburg is vandaag gepresenteerd bij AS Roma. De doelman zal met rugnummer 24 gaan spelen. Lees hier het volledige artikel.

12 augustus 2011
”Nu heb ik pas echt het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik was toe aan iets nieuws,” Zegt Maarten Stekelenburg. Lees hier het volledige artikel.

Christian Eriksen

6 augustus 2011
“De verhalen dat wij een aanbod hebben neergelegd bij Eriksen of zijn zaakwaarnemer zijn niet waar,” aldus een woordvoerder van Man City.  Lees hier het volledige artikel.

9 augustus 2011
“Ik kan voor 99,9 procent zeggen dat ik bij Ajax blijf,” aldus Christian Eriksen. Lees hier het volledige artikel.

11 augustus 2011
“Ik ben op dit moment heel tevreden bij Ajax. Ik speel veel en krijg de kans om me te ontwikkelen. Dat is op dit punt in mijn carrière erg belangrijk.” Zegt Eriksen. Hij geeft ook aan de Premier League een mooie competitie te vinden. Lees hier het volledige artikel.

Jasper Cillessen

7 augustus 2011
Jasper Cillessen lijkt de opvolger van de vertrokken Stekelenburg te gaan worden. De doelman wil graan concurreren met Vermeer. ”Ze kunnen mij niet garanderen dat ik eerste doelman word, maar die garantie heb ik bij NEC ook niet. Maar als ik ga, wil ik een eerlijke strijd met Vermeer aangaan.” Lees hier het volledige artikel.

8 augustus 2011
”Ik stap niet over naar Amsterdam om alleen maar op de bank te zitten”, aldus Jasper Cillessen. Lees hier het volledige artikel.

10 augustus 2011
Ajax heeft een bod uitgebracht op Jasper Cillessen dat bevestigd technisch directeur van NEC Nijmegen Carlos Aalbers. Lees hier het volledige artikel.

11 augustus 2011
NEC heeft het bod op van Ajax op Jasper Cillessen afgewezen. “Hij heeft ontzettend veel doorgroeimogelijkheden, hij is nadrukkelijk in beeld in het Nederlands team en er zijn straks ook grote doorverkoopmogelijkheden. Daarop is onze vraagprijs gebaseerd”, aldus de technisch directeur van NEC Carlos Aalbers. Lees hier het volledige artikel.

12 augustus 2011
Frank de Boer ziet een transfer van Jasper Cillessen naar Amsterdam wel zitten. ”Wij zoeken een keeper die in ons systeem past. Wij denken dat Cillessen dat het best kan.” Lees hier het volledige artikel.

13 augustus 2011
Jasper Cillessen lijkt toch naar Ajax te gaan vertrekken. De landskampioen heeft opnieuw een bod uitgebracht op de doelman. Lees hier het volledige artikel.

Dennis Gentenaar

10 augustus 2011
Ajax heeft zich volgens verschillende media bij VVV-Venlo gemeld voor doelman Dennis Gentenaar. Ajax zou de doelman terug willen halen, omdat Ajax en NEC er niet uitkomen over Jasper Cillessen. Lees hier het volledige artikel.

11 augustus 2011
Mario Captein  technisch directeur van VVV Venlo weet van de interesse. “Van een bod is nog geen sprake, maar wij weten van de interesse. We zullen met Ajax om de tafel gaan om te kijken wat ze precies willen. Duidelijk is dat we Gentenaar niet zomaar laten gaan.” Lees hier het volledige artikel.

“Ik sta open voor een transfer en een rol als tweede doelman.” zegt Dennis Gentenaar in gesprek met VI. Lees hier het volledige artikel.

12 augustus 2011
VVV Venlo heeft het bod van Ajax op doelman Dennis Gentenaar afgewezen. “Niet laag, maar heel erg laag” noemt Directeur voetbalzaken Captein in De Limburger het bod van Ajax. Lees hier het volledige artikel.

Mounir El Hamdaoui

7 augustus 2011
Mounir El Hamdaoui lijkt toch niet naar PSV te gaan vertrekken. Technisch Directeur van PSV Marcel Brands zei het volgende. ”Die optie wordt steeds kleiner naarmate de dagen verstrijken.” Lees hier het volledige artikel.

10 augustus 2011
El Hamdaoui kunnen we onder de huidige voorwaarden niet betalen.” Vertelt technisch directeur van PSV Marcel Brands in gesprek met het AD. Lees hier het volledige artikel.

Frank de Boer ontkracht op dezelfde dag in één interview meteen alle geruchten rondom El Hamdaoui. De spits zou namelijk in het buitenland zijn om te praten met een buitenlandse club. De Boer: “Hij is inderdaad in het buitenland. Samen met Aissati, voor het Marokkaanse elftal. Nee, er speelt niets momenteel.”

Gregory van der Wiel, Florian Jozefzoon, Jan-Arie van der Heijden en Slas Delev

11 augustus 2011
Volgens verschillende geruchten is het Engelse Chelsea geïnteresseerd in Ajacied Gregory van der Wiel. Lees hier het volledige artikel.

8 augustus 2011
“Ik wil hier bij NAC mezelf ontwikkelen en dan zie ik wel wat dat oplevert en of ik kan terugkeren bij Ajax.” Zegt Jozefzoon in gesprek met De Telegraaf. Lees hier het volledige artikel.

13 augustus 2011
Jan-Arie van der Heijden staat in de belangstelling van sc Heerenveen. Dat bevestigd Ron Jans. “Wij zijn geïnteresseerd.” Lees hier het volledige artikel.

8 augustus 2011
Volgens de Bulgaarse voetbalwebsite football.sportal.bg heeft Ajax interesse in Spas Delev. De spits van CSKA Sofia mag genieten van de interesse van meerdere clubs, waaronder ook Lille en PSV.

Met dank aan: Mark Vlastuin en Stanley Wijnen