Ajax1.nl groeit hard en daarom zijn we op zoek naar talenten en buitenkansjes om onze redactie te versterken. Met het nieuwe seizoen voor de deur en onze net gelanceerde app kunnen we wel wat versterking gebruiken om alle Ajacieden altijd te voorzien van het laatste nieuws over onze club.

Zie Ajax1.nl als een mooie springplank naar een journalistieke carrière, of als een leuke hobby naast je baan. Onze vacatures zijn namelijk op vrijwillige basis, al voorzien we je geregeld van gratis kaartjes voor een wedstrijd, een t-shirt of een vrijwilligersvergoeding. Diverse redacteuren die begonnen zijn bij Ajax1.nl maken nu naam bij media als Voetbal International en NU.nl.

Wat ga je doen bij ons?

De mogelijkheden zijn eindeloos bij Ajax1.nl en we zoeken vooral mensen met veel eigen ideeën en initiatief. De basis is het schrijven van nieuwsberichten over Ajax, je gaat actief op zoek naar nieuws op internet en in de (digitale) kranten. Daarnaast zijn er ook ruime mogelijkheden voor andere activiteiten, zoals:

  • Het bezoeken en verslag doen van alle wedstrijden van Jong Ajax
  • Het bezoeken en verslag doen van alle wedstrijden van de Ajax Vrouwen
  • Het schrijven van tactische analyses van Ajax zelf en tegenstander
  • Het interviewen van oud-Ajacieden die nu in het buitenland of elders in de Eredivisie spelen
  • Vloggen of video’s maken als je wedstrijden bezoekt

Je werkt in principe vanuit huis, tenzij je op pad gaat om een wedstrijd te bezoeken natuurlijk.

Wie zoeken wij?

Voorop staat natuurlijk dat je net als wij een Ajax-supporter bent. Ook verwachten we dat je foutloos Nederlands kunt schrijven. Volg je een journalistieke opleiding? Dan is dat een pré, maar geen vereiste. Ook ervaring met WordPress is handig, maar niet per se verplicht.

Lijkt het je leuk om onze redactie te komen versterken? Stuur dan een e-mail met je motivatie naar sollicitatie@ajax1.nl. We horen ook graag of je interesse hebt in één van de bovengenoemde activiteiten. Tot slot ontvangen we graag 1 of 2 artikelen die je eerder hebt geschreven.