Net als Ajax O19 namen ook Ajax O17 en Ajax O16 het vandaag op tegen Vitesse. En dat was met wisselend succes: Ajax O17 wist ruim te winnen van de Arnhemmers, Ajax O16 verloor met 2-0.

Ajax O17

Ajax O17 won zaterdagmiddag met 4-0 van Vitesse O17. De ploeg van trainer Dave Vos speelde over het algemeen een uitstekende wedstrijd. Vooral het middenveld van de Ajacieden speelde erg goed: dominant, veel beweging, goede loopacties en prima passes.

In de eerste helft creëerde Ajax O17 veel kansen maar werd er slechts één keer gescoord. Een heerlijke aanval kwam via Aksit, Hoogewerf en Pinas bij de diepgaande Youri Regeer terecht. Oog in oog met de Vitesse goalie bleef hij heel rustig: 1-0! Direct na rust legde O17 opnieuw een fantastische aanval op de mat. Dirksen speelde Beelen in die met een hakje Jaymillio Pinas bediende. De aanvaller schoot hard in het dak van het doel raak. Ajax werd hierna wat slordiger in balbezit, maar bleef wel gevaarlijk. Een aantal goede aanvallen en counters bleven onbenut. Ook een zeer goede vrije trap van Regeer werd ternauwernood gepakt. De middenvelder werd even later neergelegd in de zestien en Beelen benutte het buitenkansje vanaf elf meter: 3-0! Vijf minuten later kon het publiek opnieuw juichen: een vrije trap van Aksit werd gekeerd door de doelman, maar niet goed genoeg verwerkt waardoor Devyne Rensch, die vrijdag zijn eerste contract tekende bij Ajax, de 4-0 kon binnen tikken.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – Vitesse O17:
’24. 1-0 Regeer
’41. 2-0 Pinas
’71. 3-0 Beelen (Pen.)
’76. 4-0 Rensch

Opstelling Ajax O17:
Raatsie; Bonnah, Rensch, Aksit, Dirksen; Regeer, Warmerdam, Beelen; Sarfo, Hoogewerf, Pinas.
Wissels: Dieker, Zamani, Pynadath.

Ajax O16

Ook Ajax O16 nam het op tegen Vitesse. De bezoekers uit Arnhem waren met 2-0 te sterk.

Wedstrijdverloop Ajax O16 – Vitesse O16:
’16. 0-1 Vitesse O16
’25. 0-2 Vitesse O16

Opstelling Ajax O16:
Van den Heuvel; Achemlal, Dakriet, Baas, El Morabet; Brandes, Quaedvlieg, Yah; Braspenning, Rijkhoff, Reuvers.
Wissels: Chourak, Gooijer, Markelo, Bobson.

Devyne Rensch: ‘Typische Ajax verdediger’ met durf en lef