Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een eenvoudige zege op AZ O19 geboekt. De Amsterdammers wonnen met 4-0 door goals van Pereira, Ylätupa, Ekkelenkamp en De la Vega.

Het team van John Heitinga domineerde vanaf de eerste minuut de wedstrijd. Al kwam AZ er sporadisch doorheen. Na een aantal kleine kansjes van Ajax (Pereira, Ylätupa, Pasquali) meldde AZ zich voor het eerst aan de andere kant van het veld. Fase schoot de bal in het zijnet. Na dik twintig werden de Amsterdammers gevaarlijker. Een schot van Bakker ging naast. Na 27 minuten was het wél raak. Een goede voorzet van Bakker werd binnengeschoten door Pereira, die daarmee zijn eerste doelpunt voor Ajax scoorde. In de slotfase van de eerste helft waren Ekkelenkamp en Kemper nog dicht bij een doelpunt, maar beide keren ging de bal er net niet in. In de blessuretijd werd Van der Wacht (AZ O19) van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart van de middag.

Ajax startte wat tam aan de tweede helft. AZ speelde, na de rode kaart vlak voor rust, nog compacter dan in de eerste helft en daar hadden de Amsterdammers in het begin moeite mee. Op een gegeven lukte het toch om er wat beter doorheen te combineren en dat leverde zo nu en dan een kans(je) op. In de 64e minuut kwam Ajax op een 3-0 voorsprong. Een goede vrije trap van Bakker werd bij de eerste paal door Ekkelenkamp binnen gekopt. Vlak voor tijd bepaalden invallers Martijn Kaars en Giovanni De la Vega de eindstand op 4-0. Kaars legde de bal panklaar in de zestien voor De la Vega, die vervolgens de bal goed binnenschoot.

Wedstrijdverloop:
’27. 1-0 Pereira
’35. 2-0 Ylätupa
’47. ROOD Van der Wacht (AZ O19)
’64. 3-0 Ekkelenkamp
’89. 4-0 De la Vega

Opstelling Ajax O19:
El Maach; Bakboord, Botman (’65. Horváth), Kemper, Bakker; Ter Heide, Pasquali (’87. Farcas), Ekkelenkamp (’65. De la Vega); Schön (’70. Kaars), Pereira, Ylätupa (’87. Struijk).
Wissels: Ruijgrok, Struijk, Farcas, Horváth, De la Vega, Kaars, Dest.