Zaterdagavond zaten SC Heerenveen in de persoon van voorzitter Robert Veenstra en  Ajax in de persoon van Rik van den Boog om de tafel om te praten over de transfer van Bas Dost. Uit die onderhandelingen volgde dat vraagprijs en bod een te groot verschil zit om direct verder te onderhandelen. SC Heerenveen zou 6 miljoen euro verlangen voor de spits. Van den Boog beschouwt dit als een absurd bedrag voor een speler die voor 3,2 miljoen gekocht is van Heracles Almelo en nu zit te verpieteren op de reservebank.

Volgens voorzitter Robert Veenstra hebben beide partijen afgesproken pas weer contact te zoeken als er sprake is van concrete toenadering. Heerenveen heeft ook geen haast om de aanvaller te verkopen. “Liever willen wij hem niet kwijt, tenzij aan de vraagprijs wordt voldaan. Dan mag hij vertrekken, al zullen wij er niet blij mee zijn”, aldus Robert Veenstra. De voorzitter van SC Heerenveen Veenstra gaf aan dat Ajax niet als enige interesse heeft in de jeugdinternational. “Als je ziet wat er zondag tegen FC Groningen allemaal aan clubs op de tribune zat, dan weet je het nooit.”

Inmiddels is bekend geworden dat door de gehele gang van zaken Bas Dost een spoedarbitragezaak heeft aangespannen om een overgang naar Ajax te forceren. Hij vindt dat SC Heerenveen hem, gezien zijn situatie bij de Friese club, niet dusdanig mag belemmeren in een overgang naar de Amsterdamse club en betreurt de gang van zaken. De zaak zal morgen plaatsvinden.