Frank de Boer kan zondag zijn vijfde landstitel als hoofdtrainer van Ajax veroveren. Alleen Guus Hiddink kwam in Nederland als trainer tot meer landstitels (6x). Afgelopen vrijdag sprak De Boer zich uit over zijn toekomst. Hij zou zijn keuze hebben gemaakt. Volgens zaakwaarnemer Guido Albers speelt er vooralsnog niets. “Ik heb tegen Ajax gezegd dat er geen andere club is en ik heb ook met niemand gesproken en dat blijft ook zo. Frank zegt ook dat hij nu de focus nodig heeft om kampioen te worden, dus daar val ik hem ook niet mee lastig”, vertelt hij aan de NOS.

Sinds 2010 behartigt Albers de zaken van De Boer. De twee zijn goede vrienden van elkaar. “We hebben dat ook van te voren goed besproken. Ik heb ook tegen Frank gezegd dat de vriendschap belangrijker is dan de zakelijke overeenkomst. Hij was er van overtuigd dat ik voor hem het beste was, dat hebben we toen ook zo uitgesproken. Tot nu toe werkt het fantastisch.”

Albers stond desondanks perplex toen De Boer in 2010 zijn jawoord gaf aan Ajax. “Dat is zo vet hoe dat gegaan is! Rik van de Boog belde mij en zei dat hij Frank als nieuwe hoofdtrainer van Ajax wilde. Ik heb toen Frank opgebeld en gezegd dat ik wellicht iets voor hem had. Ik zei tegen Frank dat dit misschien niet het juiste moment was en dat hij nog wat stappen moest maken, maar Frank zei: ‘waar heb je het over? Ik ga dit gewoon doen’. Hij twijfelde geen moment of hij de klus moest aanpakken. Hij twijfelt eigenlijk ook zelden. Hij is zo rechtlijnig, als hij iets wil doen dan wil hij het ook op die manier bereiken. Hij gaat er dan vol voor en wijkt ook niet meer. Het grootste misverstand over De Boer is dat ze denken dat hoe hij kijkt, hij ook is. Dat is niet zo. Het is absoluut een liefhebber en een fijn, lief mens.”

“Clubs als Valencia en Everton zou hij geweldig vinden”, vervolgt de zaakwaarnemer. “Maar het gaat erom wat de filosofie is bij de club en hoe ze daar willen voetballen. Dat is hetgeen waar Frank naar zoekt”, besluit Albers.