Toby Alderweireld wil liever geen valse beloftes doen over een mogelijke terugkeer naar Ajax. De verdediger is zijn liefde echter nog steeds enorm dankbaar. “Waarom ik geen valse belofte doe? Omdat het nu heel makkelijk is om me populair te maken bij de fans van Ajax. Maar de dingen die ik zeg, wil ik nakomen. Ajax is een fantastische club en lekker dichtbij Antwerpen. Ik heb in Amsterdam het grootste gedeelte van mijn voetballeven beleefd en was er heel gelukkig. Ik ben Ajax ook nog steeds dankbaar voor de opleiding die ik heb mogen genieten”, vertelt Alderweireld in gesprek met De Telegraaf.

De Belgische international, die afgelopen weekend scoorde tegen Manchester United, maakt indruk in Engeland. Ook bij de fans in Londen heeft hij zich al snel populair gemaakt. “Ik vind het moeilijk om over mezelf te praten, maar de mensen bij Tottenham zijn zeer tevreden over mijn ontwikkeling.”

“Ik voel me sterk en denk te bewijzen dat ik de Premier League aan kan”, vervolgt hij. “Ik ben pas 27 en heb mijn beste jaren nog voor me.”