Toby Alderweireld gelooft heilig in het feit dat hij ooit de Europese top zal bereiken. De Belg vergelijkt zich in die context dan ook met Gerard Piqué, leider in de defensie van Barcelona. De Catalaan deed er ook lang over om het gewenste niveau te halen. “Waarom zou ik daar niet kunnen komen?”

”Ik ben pas 22, maar heb mijn mannetje gestaan tegen grote ploegen, ook met het Belgisch elftal”, stelt Alderweireld in een gesprek met NuSport. ”Piqué is een kanjer, dat besef ik, maar hij stond ook nog niet in het eerste van Barcelona op mijn leeftijd.”

De Ajacied denkt echter nog niet na over een vertrek bij zijn geliefde club. Zo zou het Ajax van Van Gaal realiseerbaar zijn. De Amsterdammers moeten wel hetzelfde structuur aanhouden dat ze groot heeft gemaakt. ”Ik geloof dat het mogelijk is om met Ajax bij de Europese top aan te haken. Als dit team tenminste bij elkaar blijft”, aldus de international.

Foto: Afdb – Oscar