Toby Alderweireld wordt de laatste tijd aan meerdere Europese clubs gelinkt. De Belgische defensieleider lijkt zelf alleen totaal nog niet bezig met een transfer. Zondagavond sprak AT5 met de international na de 2-4 zege op Willem II.

“Ik ben blij dat we onze achterstand op de koppositie nu bijna hebben weggewerkt. Het kan natuurlijk niet altijd goed gaan, op het laatste moment nog veel punten in moeten lopen”, stelt Alderweireld. “Als we nu volgende week winnen in Utrecht blijven we goed meedoen om de titel.”

Kampioen worden met Ajax heeft nu de hoogste prioriteit voor Alderweireld. Met een transfer in de winterstop is hij dan ook niet bezig. “Als de tijd rijp is komt het wel, maar Ajax is nu het belangrijkst. Ik denk daarom dat ik na de winterstop ook gewoon nog in de Arena te bewonderen ben.”

Alderweireld lijkt het moeilijk te vinden om aan te geven waar hij in de toekomst mogelijk zou willen spelen. “Ajax is een hele mooie club. Mijn hele leven hier spelen zou ook niet erg zijn toch”, grapt hij. “Maar als ik moet kiezen moet het weer zo’n mooie club zijn als Ajax. Dat zijn er maar weinig. Maar een club als Arsenal of Tottenham. Dat zijn mooie clubs en het is ook een stap vooruit.”