Toby Alderweireld was niet echt tevreden met het doelpuntloos gelijkspel tegen Olympique Lyon. In de strijd voor plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League was een overwinning zeer welkom geweest, maar het mocht niet zo zijn. 

“We hebben zelf een aantal kansen gehad. Op dit niveau moet elke kans benut worden, je weet namelijk niet of je nog een kans gaat krijgen. Tevens klopten een paar details niet. Zo was de eindpass wat minder. We moesten ook opletten niet in de val te lopen. Het was het gewoon net niet”, aldus de Belgische verdediger die ook de positieve kanten zag. “Als team opereerden we goed. Lyon liet ons het spel maken en gokte op de counter. We speelden tegen een heel sterk team, daar win je niet zomaar van. Door dit resultaat worden de duels met Dinamo Zagreb cruciaal.”

In zijn voorspellingen slaat Alderweireld de wedstrijden tegen Real Madrid over. Is dit angst? “Nou, dat is geen angst. We gaan zeker ons best doen daar. Maar we mogen niet uitgaan van een resultaat”, besluit hij, met in zijn achterhoofd het kansloze verlies tegen de Spanjaarden van een jaar geleden.