Toby Alderweireld bekroonde zijn rentree bij Ajax zondag met de winnende treffer tegen NEC. De Belgische stopper knikte na rust de 1-2 binnen uit een hoekschop en verscheen na afloop dan ook tevreden voor de camera’s. Wel plaatste hij kanttekeningen bij het slappe begin van de Amsterdammers, die enkele malen goed wegkwamen.

“We hadden in het begin het gevoel totaal niet”, merkte de stopper op tegenover de camera’s van AT5. “Vanaf de 1-1 ging het beter en begonnen we duels te winnen. Maar je begint niet scherp genoeg. Als we de bal hadden dan verloren we die veel te snel. In de tweede helft hebben we voor elke meter gestreden en er alles aan gedaan om te winnen.”

De zege in Nijmegen kreeg nog meer glans omdat koploper FC Twente punten liet liggen bij De Graafschap. “Dat is een extra motivatie voor ons. Het moet nu echt een keer onze kant op vallen, al moeten we daar zelf voor zorgen. Dat begint volgende week tegen Excelsior. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want zij winnen niets voor niets in Breda.”

Tekst: Voetbalzone