Toby Alderweireld staat dinsdagavond in de halve finale van de Champions League voor het eerst met Tottenham Hotspur tegenover zijn oude club Ajax. De international van België wordt de afgelopen tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam.

De 30-jarige verdediger wil tegenover De Telegraaf nog geen beloftes doen. “Ik kan wel heel populaire uitspraken doen, maar weet niet wat er op mijn pad komt”, aldus de Belg. “Ik zeg voor de toekomst op voorhand geen ‘nee’. Maar ik focus me nu vol op Tottenham en heb hierna ook nog een contract voor één seizoen.”

Net als zijn collega in de verdediging, Jan Vertonghen, is het bekend dat Alderweireld nog altijd een zwak heeft voor Ajax. “Ik heb daar mijn jeugd genoten en niet alleen voetbal gespeeld, maar ook mijn opvoeding gehad. In Amsterdam ben ik groot geworden, dus dat zorgt voor speciale gevoelens. Maar om die in de wedstrijden tegen Ajax uit te schakelen, is niet moeilijk. Dan wil ik naar de finale. Ik ben gefocust op mijn werk, op de job die ik moet doen.”

Hij verwacht dan ook een hartelijke ontvangst bij de club waar hij drie landstitels en een beker won. “Ik heb Ajax wel geholpen, denk ik. Daarna heb ik een volgende stap gemaakt (Atlético Madrid, red.), waar ikzelf tevreden mee was en Ajax ook. De transfersommen waren destijds nog niet zoals nu, maar het was win-win.”