Toby Alderweireld is woensdagavond even terug in Nederland, wanneer Tottenham Hotspur op bezoek komt bij PSV. In De Telegraaf zegt de verdediger, die acht jaar in het shirt van Ajax speelde, niet uit te sluiten ooit terug te keren in Amsterdam.

“Zeg nooit nooit. Op dit moment in mijn carrière denk ik daar nog niet aan”, benadrukt de 29-jarige Belgisch-international. Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren meekan. Als ik het ooit zou doen, is het niet om uit te bollen. Dan wil ik geen 36 jaar zijn en nauwelijks kunnen lopen. Als ik terugkeer, wil ik zeker iets bijbrengen. En niet alleen in de kleedkamer.”

“Ik heb een band met de club, want ik heb acht jaar bij Ajax gevoetbald. Het behalen van kampioenschappen, de derde ster, meegemaakt”, aldus Alderweireld. “En ook de moeilijke tijden tijdens de Cruijff-revolutie, bijvoorbeeld. Maar bovenal zijn het mooie herinneringen.” In 2013 won Alderweireld met Ajax van PSV in Eindhoven, door een doelpunt van Derk Boerrigter. “Toen hadden we echt het gevoel van: ’ja, het kampioenschap is binnen’. Dat was een mooi moment.”

Alderweireld: “Wil wel iets toevoegen als ik terugkom”