© Proshots

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen sinds vorig seizoen het centrale hart van de verdediging van Tottenham Hotspur. Eerstgenoemde laat weten dat het duo hun succes dankt aan hun tijd bij Ajax. “Bij Ajax speelden we in het begin niet altijd samen, want Jan speelde soms ook op het middenveld. Totdat Martin Jol ons de kans gaf. Het werkte vanaf dag één en voelde direct goed”, vertelt Alderweireld aan The Times.

“Ik was toen 19 jaar oud en Jan 21, dus in die periode leunde ik een beetje op hem”, vervolgt hij. “Maar ik maakte een mooi proces door. Bij Ajax maken ze zich niet druk om je leeftijd. Als je goed genoeg bent, dan speel je. We waren allebei jong, maar werden toen we samen achterin stonden wel twee keer kampioen.”

De speelstijl die het duo leerde bij Ajax past het nu ook toe in de Premier League met ‘The Spurs’. “Met Tottenham proberen we ook hoog druk te zetten, net als bij Ajax. We zijn geen trage spelers en kunnen voetballend prima uit de voeten. We zijn opgeleid bij Ajax, dus we zijn met die manier van spelen opgegroeid. Dat helpt zeker. Maar daarnaast vertrouwen we elkaar. We proberen elkaar te helpen en zijn niet zelfzuchtig. Het is echt een samenwerkingsverband.”