alderweireld

 

Toby Alderweireld is al jaren een vertrouwd gezicht in het hart van de Ajax-defensie en met zijn 24-jarige leeftijd en 117 competitiewedstrijden in dienst van de Amsterdammers is de Belg één van de meer ervaren spelers in de selectie. In de afgelopen seizoenen heeft Alderweireld een sterke ontwikkeling doorgemaakt en dat is ook de clubs in het buitenland niet onopgemerkt gebleven, zo zouden in het verleden Tottenham Hotspur, AC Milan en Newcastle United al eens hebben geïnformeerd naar de diensten van de mandekker.

Alderweireld geeft in gesprek met het Belgische medium Het Laatste Nieuws aan niet per se te hoeven vertrekken bij de Nederlandse landskampioen: ‘Als je hier bij de Rode Duivels aankomt en je ziet je ploeggenoten in grotere competities spelen, dan wil je dat voor jezelf ook. Al zou ik wel uitkijken waar ik teken. Ik wil niet naar een club waar er al vier jongens voor mijn positie rondlopen. Ik hoef ook niet naar een middenmoter in Engeland, dan blijf ik liever bij Ajax.’ Aldus Alderweireld.

Afgelopen zomer verkaste Jan Vertonghen, een andere Belgische centrumverdediger, van Ajax naar Tottenham Hotspur, een dergelijke transfer ziet Alderweireld wel zitten: ‘Ik kan me eigenlijk wel vinden in het parcours van Jan Vertonghen. Twee keer kampioen met Ajax, alle stadions drie à vier keer gezien en dan een stap hogerop gezet’.

Overigens neemt diezelfde Vertonghen volgende week zondag 31 maart officieel afscheid van het Amsterdamse publiek. Dit zal om en rond het duel tussen Ajax en NEC in de ArenA gebeuren.