Toby Alderweireld vormde tegen Spartak Moskou samen met Jan Vertonghen het centrum in de defensie van Ajax. De twee Belgen gaven niets weg, maar stapte tot hun teleurstelling wel met een nederlaag van het veld.

“We speelden erg goed, vooral in de eerste helft wisten we ze onder druk te zetten. Daarnaast speelden we erg goed voetbal”, zegt Alderweireld op het digitale thuis van de UEFA. “We creëerden een paar goede kansen, maar helaas voor niets. We hadden een goal nodig.”

De Belgische verdediger baalde door de dominantie van de nederlaag. “We hebben ze één kans gegeven, van buiten de zestien. Voor de rest hebben we niets weggegeven. Als je veel kansen creërt en nog verliest, dan is dat nooit goed. Helaas is dat wel gebeurd. De laatste pass ging niet altijd goed en ook onze schoten waren niet goed genoeg.”

De 22-jarige verdediger heeft ondanks de 0-1 nederlaag nog steeds vertrouwen in een goede afloop. “Natuurlijk hebben we nog steeds hoop. We hebben goed gespeeld, we waren drie keer beter dan Spartak, daarom hebben we ook vertrouwen dat we de volgende nog kunnen bereiken.”

Tekst: Voetbalprimeur