Zondagmiddag schoot Toby Alderweireld met een prachtig afstandsschot de 2-1 binnen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. (5-1). Toch is de Belg nog niet helemaal tevreden.

Ajax is goed begonnen aan de competitie, uit twee wedstrijden wisten de Amsterdammers zes punten te halen, en negen keer te scoren. “Klopt, maar we mogen niet snel tevreden zijn. Als we de tegenstander vast kunnen zetten, dan zijn er weinig teams die tegen ons toekomen aan voetballen. Heerenveen heeft een fantastische aanvalslinie, maar toch winnen we ruim”, zegt Alderweireld in het AD.

Alderweireld maakte zondagmiddag een prachtig doelpunt. ”Je ziet dat tegenstanders, zoals De Graafschap en Heerenveen, dan een mannetje op Theo Janssen zetten. Dan ontstaat er ruimte voor mij. Nou, laat mij maar lekker inschuiven en schieten. Dat heb je gezien. En als ze dan op mij een tegenstander zetten, is Theo vrij.”

De Belg verwacht geen makkelijk overwinning tegen VVV Venlo. ”Als je daarvan uitgaat, ben je zeer kwetsbaar. Wij moeten scherp blijven. Als dat gebeurt, gaan we een mooi seizoen tegemoet”, aldus Toby Alderweireld.

Foto: afdb.nl – Oscar