Allan Okello wordt in de Zuid-Afrikaanse media opnieuw in verband gebracht met Ajax. Begin dit jaar werd al gemeld dat Ajax de 17-jarige aanvaller had gescout. Het Zuid-Afrikaanse Goal weet te melden dat Mamelodi Sundowns serieuze interesse heeft in het talent, maar de race heeft verloren van Ajax.

Masandawana, de bijnaam van de Zuid-Afrikaanse club, raakte na de wedstrijd tegen KCCA in de CAF Champions League – de Afrikaanse variant van de UEFA Champions League – geïnteresseerd in de jongeling. Trainer Pitso Mosimane was zo onder de indruk van het optreden van Okello dat hij hem naar Mamelodi wilde halen. De aanvaller heeft echter voor Ajax gekozen, zo wordt gemeld.

“De deal zou sowieso nooit zijn rondgekomen, omdat Mosimane heeft laten weten Okello eerst in een jeugdteam te stallen. Daarnaast staan de ‘Sundowns’ er niet bekend om grote namen op te leiden en al helemaal niet uit de eigen jeugd, dat was eigenlijk de voornaamste reden van de afwijzing. Okello wordt gezien als het grootste talent van Oeganda. Hij zal naar Ajax (Amsterdam) gaan, omdat hij ervan overtuigd is dat hij daar een betere speler kan worden en zich vanuit de jeugd verder kan ontwikkelen. Als onderdeel van de deal zal de selectie van zijn huidige club worden uitgenodigd voor een tour door Nederland. Ook zullen ze daar verschillende oefenwedstrijden gaan spelen”, citeert Goal het Afrikaanse medium.