Vandaag trainen de Ajax-spelers voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Peter Bosz. Na de medische testen van maandag en de bosloop van gisteren zal de selectie van Peter Bosz vandaag voor de eerste keer op het trainingsveld van De Toekomst staan.

Tegenover Ajax TVĀ zei Bosz maandag dat het in het begin natuurlijk even wennen zal zijn bij zijn nieuwe club, ”Ja het is natuurlijk een hele grote club. Dat wisten we al, maar dat merk je al helemaal als je hier op het complex rond loopt.” Verder zal Ajax ook een iets andere speelstijl gaan hanteren onder Bosz, ”We moeten de manier van spelen er zo snel mogelijk in krijgen. Natuurlijk moet je daarvoor een fitte selectie hebben, maar de jongens moeten ook precies weten hoe je wil gaan spelen.” Na het zien van de bosloop gisteren heeft Bosz kunnen zien hoe het met de fitheid van zijn spelers is gesteld. De internationals waren echter nog niet aanwezig. Zij hebben nog iets langer vakantie.

Ajax bereid zich al vroeg voor op de voorronde van de Champions League. Deze wedstrijden staan eind juli op het programma. De loting voor deze ronde is op vrijdag 15 juli. De mogelijke tegenstanders zijn al bekend.