Marciano Vink begon zijn carrière bij Ajax, waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen. Hij speelde er 108 wedstrijden in het eerste elftal, waarna hij naar Genoa vertrok. Een jaar later keerde hij terug naar Nederland en ging naar PSV. Bij Ajax speelde hij samen met Frank de Boer, bij PSV met Philip Cocu. Zondag staan deze twee mannen tegenover elkaar als coaches van deze club. Met Marciano Vink blikt Ajax1.nl vooruit op dit duel.

“Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat alles zal afhangen van hoe PSV uit de wedstrijd tegen Atlético Madrid komt. Als ze daar verliezen, dan zullen de meeste spelers alle pijntjes voelen, ze hebben dan toch een klap gekregen. Wint PSV en komen ze een ronde verder, dan kan dat zomaar voor een ‘onoverwinnelijke’ boost zorgen, dat spelers er vleugels van krijgen”, aldus Vink. Na de 0-0 van vorige week in Eindhoven, staat vanavond de return op het programma in Madrid.

PSV en Ajax hebben beide backs die graag mee naar voren komen, zoals Willems bij PSV en Dijks bij Ajax. “Bij het middenveld en de opkomende backs zal de ruimte liggen, dat zal dan ook het verschil maken”, is de verwachting van Vink.

 

 

 

Of de wedstrijd van aankomende zondag beslissend zal zijn voor de titelstrijd, daar is Vink allerminst van overtuigd: “Zoals je afgelopen week hebt kunnen zien tegen NEC en sc Heerenveen is het niet zomaar gezegd dat er geen punten meer verspeeld gaan worden. Maar als PSV zondag wint is het verschil gelijk vier punten en dat geeft ze iets meer lucht. Het zal belangrijk zijn dat Ajax in ieder geval niet verliest.”

“Ajax is heel lang de favoriet geweest en heeft ook terecht heel lang de ranglijst aangevoerd. Het spel was niet altijd constant en ook niet altijd even sprankelend. Goede wedstrijden werden afgewisseld met dodelijk saai spel. Maar de laatste tijd is er een soort elan in het team gekomen, sinds er op het middenveld meer positiewisselingen tijdens de wedstrijd plaatsvinden. Ajax swingt eindelijk weer een beetje, dus als het echt moet zet ik m’n geld op Ajax”, vertelt Vink, die nu jeugdtrainer is bij Zeeburgia.

Hij is vooral enthousiast over het middenveld van de Amsterdammers: “De terugkeer van Klaassen heeft er ook aan bijgedragen dat Bazoer nog beter tot zijn recht komt en kan excelleren. Daarnaast komt Gudelj steeds dichter bij het spel waarmee hij zich bij AZ onderscheidde.” Ook Frank de Boer liet zich lovend uit over Gudelj.

Vink en De Boer hebben nog steeds af en toe contact. Meer over Vink, zijn tijd bij Ajax en PSV en zijn band met Frank de Boer is morgen te lezen op Ajax1.nl.