PSV staat na het gelijkspel van Ajax tegen FC Twente van afgelopen zondag (3-3) maar liefst 10 punten los van Ajax. Toch denkt Gerald Vanenburg niet dat de titelrace al gelopen is.

De oud-speler van Ajax en PSV is niet onder de indruk van de Eindhovenaren. “We moeten ook niet net doen alsof PSV een wonderploeg is, hè. Die tien punten voorsprong is natuurlijk een lachertje. Het geeft totaal niet de verhoudingen weer zoals die zijn,” zegt Vanenburg in het Algemeen Dagblad. “Dat gat van PSV is voor een groot deel gewoon geluk. Ik lees overal dat de competitie al min of meer beslist is, maar daar geloof ik helemaal niets van. Als Ajax wint, ligt het wat mij betreft weer open.”

“Kijk, zowel Ajax als PSV is niet meer de ploeg die het vroeger was. Het is de keiharde realiteit van ons voetbal. Ik heb zelf in mijn loopbaan qua prijzen de beste tijd bij PSV gehad, maar ik kijk dit seizoen veel liever naar Ajax. Die ploeg is veel avontuurlijker en dat kan zondag het verschil maken,” aldus Vanenburg.