Ajacieden staan algemeen bekend om hun uitgesproken mening. Daarom besloot Ajax1.nl een panel samen te stellen om een selecte groep Ajacieden geregeld de mogelijkheid te geven hun mening te ventileren over diverse Ajax-gerelateerde thema’s. Onze panelleden zijn tussen de 16 en 52 jaar oud en komen uit alle hoeken van het land: van Noord-Holland tot Gelderland en van Noord-Brabant tot Drenthe. In deze editie hebben we het panel gevraagd naar hun verwachten van de seizoensontknoping.

De panelleden zijn duidelijk: allemaal zijn ze ervan overtuigd dat Ajax zowel FC Twente als De Graafschap zal verslaan. “Ik zie Ajax geen punten meer verspelen tegen clubs die nergens meer om spelen”, aldus Jimmy. FC Twente is veilig en ook De Graafschap lijkt directe degradatie afgewend te hebben. Ook wat betreft de uitslag voor de wedstrijd van zondag zijn de panelleden eensgezind: 2-0 en 3-1 worden keer op keer genoemd. Een overwinning met twee doelpunten verschil dus.

Als PSV met meer dan twee doelpunten verschil van Cambuur wint, zou het verschil in doelsaldo dus slinken, zo zijn de verwachtingen. Toch maakt het panel zich daar weinig zorgen om: “Ik zie PSV wel dik winnen van Cambuur, dus ik vermoed dat ze dat iets inlopen op Ajax qua doelsaldo. De Graafschap is daarmee wel veilig en daarvan zou Ajax in de laatste wedstrijd moeten kunnen profiteren”, zo is de redenatie van Chris.

Daarnaast hebben diverse panelleden nog de hoop dat PSV punten laat liggen tegen PEC Zwolle: “PEC Zwolle heeft de punten nodig dus die gaan er vol voor tegen PSV, en daarom gaan Menig en Becker er voor zorgen dat Ajax met 2 punten voorsprong kampioen wordt”, aldus Mika Oussoren.

Wanneer zowel Ajax als PSV beide wedstrijden wint, schat het panel de titelkansen voor Ajax gemiddeld op 75% en die van PSV op 25%. Speelt Ajax gelijk tegen FC Twente of verliest het zelfs, dan is Ajax kansloos voor de titel, aldus het panel.