Arek Milik is op dreef. De Pool hoeft de laatste wedstrijden alleen maar naar de bal te kijken en hij ligt al in het netje. De Ajax-trainer ging in een interview met Ajax TV dieper in op de prestaties van zijn aanvalsleider.

Milik staat op dit moment derde op de topscorersranglijst. Mocht de Pool aan het einde van het seizoen bovenaan staan, dan is dit heel goed nieuws voor Ajax volgens De Boer.  “Als Arek er nog in slaagt om Vincent Janssen en Luuk de Jong (respectievelijk twintig en negentien treffers, red.) te passeren, wordt hij topscorer van Nederland en worden wij waarschijnlijk kampioen. Doelpunten zorgen er natuurlijk voor dat je sneller wedstrijden wint”. Daarnaast heeft De Boer het voordeel dat zijn defensie pas achttien doelpunten incasseerde. “Ik hoop voor Arek dat hij topscorer wordt. Dan zou het een fantastisch jaar voor hem zijn.”

Dat Ajax dit seizoen een echte goalgetter in huis heeft, is volgens de trainer geen toeval. Zo vertelt de voormalig libro dat dit te maken heeft met een ‘nieuwe’ spelopvatting die wat meer opportuun  van aard is. “We breien tegenwoordig minder en gooien de bal er eerder in. Daardoor ontstaan er mogelijkheden. Ook zorgt Davy Klaassen als nummer tien voor afleiding, waarvan Milik kan profiteren.”